Barion Pixel

A láthatóság kimaxolása: IV. Az oldalon kívüli optimalizálás fontossága

 Kategória: keresőoptimalizálás, seo

Egy erős online jelenlét nélkül az ügyfelek nehezen találják meg az Ön vállalkozását, és vállalkozása számára nehéz kitűnni a versenytársak közül. Egy SEO tanácsadó segíthet abban, hogy webhelye keresőmotorokhoz legyen optimalizálva, így a potenciális ügyfelek könnyen megtalálhatják, és elősegítheti vállalkozása növekedését. Az oldalon kívüli optimalizálás fontossága ebben nagy.

IV. Oldalon kívüli optimalizálás

Magyarázat annak fontosságáról, hogy a webhelyre mutató linkeket építsenek a keresőmotorok rangsorolásának javítása érdekében:

A visszafelé mutató hivatkozások, más néven bejövő linkek vagy bejövő hivatkozások, más webhelyekről származó hivatkozások, amelyek az Ön webhelyére mutatnak. A webhelyre mutató linkek létrehozása több okból is fontos:

 • A keresőmotorok visszamutató hivatkozásokat használnak a webhely tekintélyének és hitelességének mérésére. Minél több jó minőségű, releváns webhely hivatkozik az Ön webhelyére, annál valószínűbb, hogy webhelyét tekintik a témában tekintélynek, és előrébb kerül a keresőmotorok találatai között.
 • A visszamutató linkek célzott forgalmat is irányíthatnak webhelyére. Amikor egy felhasználó egy másik webhelyről rákattint az Ön webhelyére mutató hivatkozásra, közvetlenül az Ön webhelyére kerül, ahol többet tudhat meg az Ön termékeiről vagy szolgáltatásairól.
 • A visszamutató linkek segíthetnek javítani webhelye láthatóságát a keresőmotorok eredményei között. Amikor egy keresőmotor botja feltérképez egy webhelyet, követi a webhelyen található összes hivatkozást, és indexeli azokat az oldalakat, amelyekre mutatnak. Ez azt jelenti, hogy minél több link mutat a webhelyére, annál valószínűbb, hogy webhelye indexelve lesz, és megjelenik a keresési eredmények között.
 • A visszafelé mutató hivatkozások segíthetnek a webhely Domain Authority javításában is. A Domain Authority (DA) a Moz által kifejlesztett mérőszám, amely megjósolja, hogy egy webhely milyen helyen fog helyezkedni a keresőmotorok eredményoldalain. Minél több backlink van a webhelyén, annál magasabb lesz a webhely DA-ja.
 • A visszamutató hivatkozások segíthetnek a webhely hivatkozási forgalmának javításában is. A hivatkozási forgalom azt a forgalmat jelenti, amely hivatkozási linken keresztül érkezik az Ön webhelyére, ami azt jelenti, hogy a forgalom egy másik webhelyről érkezik.

Azonban nem minden visszamutató link egyforma. A keresőmotorok figyelembe veszik a linkelő weboldal minőségét és relevanciáját is. Egy nagy tekintélyű, releváns webhelyről származó visszamutató többet ér, mint egy alacsony tekintélyű, irreleváns webhelyről származó link.

Összefoglalva elmondható, hogy a weboldalra mutató backlinkek építése azért fontos, mert segít javítani a webhely keresőmotorjaiban elfoglalt helyezést, célzott forgalmat irányítani a weboldalra, javítani a weboldal láthatóságát a keresőmotorok találatai között, javítani a webhely Domain Authority-t és a hivatkozási forgalmát. Egy SEO-tanácsadó segíthet azonosítani azokat a lehetőségeket, amelyekkel kiváló minőségű, releváns linkeket hozhat létre webhelyére, valamint nyomon követheti a backlink-építési erőfeszítéseinek előrehaladását.

Azokról a különféle technikákról, amelyek felhasználhatók a visszamutató linkek létrehozására. Mint például a vendégblogolás és a címtárbeküldések:

Számos különböző technika használható az oldalon kívüli optimalizálás végrehajtására, többek között:

 • Vendégblogírás: Ez magában foglalja a cikkek írását és közzétételét más webhelyeken az Ön niche-én vagy iparágán belül. Ezek a cikkek általában tartalmaznak a webhelyére mutató linket, amely segíthet a célzott forgalom növelésében és a keresőmotorok helyezéseinek javításában.
 • Címtárbenyújtások: Ez azt jelenti, hogy webhelyét olyan online címtárakba kell elküldeni, amelyek relevánsak az Ön piaci rése vagy iparága szempontjából. Ezek a könyvtárak gyakran tartalmaznak egy linket, amely visszavezet a webhelyére, ami segíthet javítani a keresőmotorok rangsorolását és láthatóságát.
 • Közösségi média: Ha értékes és megosztható tartalmat hoz létre a közösségi média platformokon, növelheti annak esélyét, hogy az emberek linkeljenek a webhelyére.
 • Influencer elérés: Megszólíthatja azokat az embereket, akiknek nagy a követőbázisa a közösségi média platformjain, és megkérheti őket, hogy osszák meg az Ön tartalmát és linkjét.
 • Tartalommarketing: Ha értékes és megosztható tartalmat hoz létre saját webhelyén, természetes hivatkozásokat vonzhat más webhelyekről.
 • Törött linképítés: Ez az a folyamat, amikor más weboldalakon találunk hibás hivatkozásokat, és alternatívaként saját tartalmat kínálunk nekik.
 • Felhőkarcoló technika: Ez a technika abból áll, hogy népszerű tartalmat keres a résen, és valami még jobbat hoz létre, majd megkeresi azokat az embereket, akik az eredeti tartalomra hivatkoztak, és megkéri őket, hogy hivatkozzanak az Ön verziójára is.
 • Versenytárs backlink elemzése: A versenytársak backlinkjeit elemezve új linképítési lehetőségeket találhat.

Fontos megjegyezni, hogy nem minden backlink építési technika egyenlő. Egyes technikák, mint például a fizetett linkek vagy a linkfarmok, ténylegesen károsíthatják a keresőmotorokbeli rangsorát. Egy SEO tanácsadó segíthet azonosítani a biztonságos és hatékony technikákat a webhelyére mutató linkek létrehozására.

Összefoglalva, az oldalon kívüli optimalizálás, azaz a webhelyekre mutató linkek létrehozása fontos stratégia a keresőmotorok általi rangsorolásának és láthatóságának javításához. Számos különböző technika használható visszalinkek létrehozására, mint például a vendégblogolás, a címtárbeküldések, a közösségi média, az influencer elérés, a tartalommarketing, a törött linkek építése, a felhőkarcoló technika és a versenytársak backlink elemzése. Egy SEO-tanácsadó segíthet azonosítani a legjobb technikákat a webhelyére mutató linkek létrehozásához, valamint segíthet követni a fejlődést.

internetes ügyfélszerzés, SEO tanácsadás

SEO tanácsadás cégvezetőknek

 • Nincs ideje a SEO-val foglalkozni egész nap?
 • Nem érti, miért esett vissza a látogatók száma?
 • Megelőzik a versenytársai a találati listában?
 • Nem tudja, miért nem jelenik meg a fő kulcsszavaira a honlapja?

internetes ügyfélszerzés, SEO tanácsadás

SEO tanácsadás cégvezetőknek

 • Nincs ideje a SEO-val foglalkozni egész nap?
 • Nem érti, miért esett vissza a látogatók száma?
 • Megelőzik a versenytársai a találati listában?
 • Nem tudja, miért nem jelenik meg a fő kulcsszavaira a honlapja?

Javasolt további cikkek
oldalon belüli optimalizálásseo eredmények